tbDKS B.V.
Kijkt dieper!

Diensten

 Doormeten van funderingspalen.

In Nederland worden de meeste gebouwen gefundeerd op palen. Er zijn vele soorten funderingspalen, de bekendste is waarschijnlijk de heipaal. Maar steeds vaker worden er palen in de grond gevormd.

We kunnen helaas niet in de grond kijken! Toch willen we graag weten of de gefabriceerde palen geen afwijkingen vertonen en dus bruikbaar zijn voor de constructie. Daarom bestaat de mogelijkheid om de palen na het fabriceren te beoordelen op hun bruikbaarheid door het akoestisch doormeten van de palen. Dit is een methode om kosten efficiënt en niet destructief een beoordeling over de palen te kunnen geven. We werken met het SIT-Systeem van Profound en de laatste generatie meetapparatuur van PileTest, het zogenaamde PET-Systeem (Pile Echo Tester). Beide systemen berusten op hetzelfde principe; het door de paal sturen van een schokgolf die, als het ware, de paal over de gehele lengte aftast. Door onze jarenlange ervaring kunnen we snel en betrouwbaar de gemeten palen beoordelen op hun bruikbaarheid. 

We verrichten de doormetingen van de palen volgens CUR-Aanbeveling 109; Akoestisch doormeten van betonnen funderingspalen.